Country celer | Prameny zdraví

Country celer

500 g kořenu celeru nakrájíme na plátky a napaříme doměkka – po nakrájení se nesmí rozpadat.

Country celer

Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

2 pol. lžíce citronové šťávy, 2 pol. lžíce cukru, 2 pol. lžíce sójové omáčky, ½-3/4 čaj. lžičky šalvěje, 4 pol. lžíce lahůdkového droždí, 1 čaj. lžička česnekového prášku, 2 pol. lžíce oleje

Napařený celer nakrájíme na středně velké (spíše ale menší) kostk, smícháme s ostatními surovinami a po chvilce stání vložíme na nahřátou suchou pánev a za opatrného občasného míchání pražíme asi 3-4 minuty.

Připravené jídlo podáváme s chlebem nebo jako hlavní jídlo s dušenou rýží a zeleninovým salátem. Po smíchání s rýží vytvoříme chutné atypické rizoto.

Z knihy Romana Uhrina 77 inspirací pro zdraví. Vydalo nakladatelství Vyšehrad společně s Prameny zdraví, o. s.

Počet přečtení: 1 308 Datum: 7. 3. 2017