Celozrnný houskový knedlík | Prameny zdraví

Celozrnný houskový knedlík

2 šálky celozrnné pšeničné mouky, 2 šálky polohrubé (hladké) mouky, 1 čaj. lžička soli, 1,5 šálku celozrnného pečiva (nakrájeného na kostky), 1 ks sušeného droždí, 2 šálky vlažné vody

Celozrnný houskový knedlík

Rubrika: Přílohy z obilnin | Typ článku: Recepty

Sypké suroviny smícháme, pak přidáme vodu a dobře propracujeme. Těsto necháme na teplém místě vykynout. Potom je rozdělíme na poloviny a znovu propracujeme. Vytvarujeme knedlíky (válečky) a na mírně pomoučené desce je necháme dále kynout. Po dokynutí vaříme v páře přibližně 18 minut. Po vaření je na několika místech propíchneme vidličkou a potřeme olejem.

Z knihy Romana Uhrina 77 inspirací pro zdraví. Vydalo nakladatelství Vyšehrad společně s Prameny zdraví, o. s.

Počet přečtení: 674 Datum: 11. 4. 2017