Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Bramborová roláda se špenátem

10-12 menších až středně velkých brambor (uvaříme ve slupce), po uvaření a nastrouhání najemno by jich mělo být 2 3/4 š, 2 pl oleje, 1/2 š cibule, 1 1/4 š špenátu (mraženého protlaku), 1/2 čl solčanky, 1/2 čl soli, 4 stroužky utřeného česneku, 1 1/2 š rýže uvařené v osolené vodě doměkka, 7 pl hrubé mouky (přibližně), mouka na pomoučnění, 3/4 čl soli, 3 pl oleje nebo rostlinného tuku, 3/4 š nakrájené cibule, 1-2 čl solčanky
|
Typ článku: Recepty

Omyté brambory uvaříme (ve slupce) doměkka. Mezitím osmažíme na oleji cibuli, přidáme špenát, koření a dusíme asi 3 minuty. Dochutíme česnekem, smícháme s rýží a necháme vychladnout. Uvařené a oloupané brambory nastrouháme najemno, přidáme mouku a sůl a vypracujeme těsto. Rozdělíme ho na 2 části a každou z nich rozválíme na plát o rozměrech asi 25x20 cm (na rovné pomoučněné ploše).

Pláty cele potřeme špenátovou směsí (kromě okrajů) a opatrně srolujeme směrem od sebe. Konec a okraje plátů prsty spojíme a válením utvoříme úhledný váleček, který připomíná knedlík. V mírně osolené vodě, do které jsme přidali 1 pl oleje, vaříme 15-18 minut (roládu vkládáme do vařící se vody), potom opatrně vyndáme a necháme chvíli vychladnout (ztuhnout). Nakrájíme na plátky, servírujeme na talíře a polijeme na oleji nebo rostlinném tuku osmaženou cibulí, ochucenou solčankou. Jídlo je ještě chutnější, když po nakrájení necháme plátky ještě na několik minut (10-15 minut) zapéct ve vyhřáté troubě.

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 5915
Datum: 25. 1. 2009