Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Bílá fazolová polévka

2 šálky bílých fazolí, 8 šálků vody, 2 nakrájené cibule, 2 stonky nakrájeného řapíkatého celeru, 2 bobkové listy, 1/2 čl šalvěje, 1/2 čl dobromyslu (oregana), 1 pl sójové omáčky tamari
Rubrika: Polévky
|
Typ článku: Recepty

Vložte fazole a vodu do velkého hrnce. Nechte namočené přes noc, anebo přiveďte do varu, odstavte a nechte jednu hodinu stát. Přidejte cibuli, celer a koření. Vařte na mírném plameni pod pokličkou asi tři hodiny.

Tuto polévku můžete připravit i v pomalém hrnci. Její příprava trvá asi 8 hodin na vysokém stupni a 10–12 hodin na nízkém stupni. Chcete-li dosáhnout hustší, krémovité konzistence, vložte asi 2–3 šálky polévky do mixéru a do hladka vymixujte. Vraťte tekutinu do hrnce s polévkou a dobře promíchejte. Ve studeném stavu může tato polévka posloužit i jako dobrá sendvičová pomazánka.

Počet přečtení: 8710
Datum: 18. 1. 2009